Åsele hembygdsmuseum


Ett museum mitt i Åsele centrum.

Här kan du se hur vi bodde och levde förr. Den 6e juni firas nationaldagen till musik.

Från scenen på Hembygdsområdet är det underhållning under Åsele Marknad, lördag och söndag den tredje helgen i juli månad. Ja, Hembygdsområdet är verkligen en oas mitt i centrum. Varför inte ta en fika när Kaffestugan är öppen under sommaren.

I kyrkstugorna finns en textilsamling och ett gammalt tryckeri. Textilsamlingen är en av Västerbottens finaste textil- och klädsamling. Pallins Tryckeri ifrån 1911 finns i en av stugorna.

Hemslöjdsbutiken är inrymd i en av kyrkstugorna. Här kan du inhandla alster ifrån lokala hantverkare och slöjdare.

   In english please

A museum right in the center of Åsele. Here you can see how we lived and live. From the stage of the local heritage area is the entertainment during the Åsele Market, Saturday and Sunday the third weekend in July.

Yes, Homestead Museum is truly an oasis in the center. Why not take a break when the coffee house is open during the summer.

The church cottages are a textile collection and an old printing press. Textile Collection is one of Västerbotten's finest textile and clothing collection. Pallin Printing from 1911 in one of the cottages. Handicraft shop is in one of the church cottages. Here you can purchase creations from local artisans and craftsmen.

 

64.159961, 17.353897

Åsele Hembygdsförening, Stallgatan 2, Åsele  +46 (0)941 665 72