Skogsfågelsafari
/ Grouse bird safari


Möt våra vilda skogshöns tjäder, orre och järpe i ett skådespel du sent kommer att glömma. Våra erfarna guider har stor lokalkännedom och kunskap var fåglarna har sina spelplatser och delar gärna med sig. Ca kl. 02.30 på natten möter er guide upp er på avtalad plats.

Transport till spelplatsen med bil och sen en kortare promenad i mörkret till gömslet. Ni väljer ifall ni vill gå på orrspel eller tjäderspel. Har man lite tur så hinner man få vara med om både och ifall man börjar med tjäderspel. Bästa tid är 25 April – 10 Maj. Första veckan i Maj är klimax, då även alla hönorna är på spelplatserna.

Ca kl. 07.00 är skådespelet över. Vi avslutar turen med att locka Järpe med en speciell visselpipa. Järptuppen är monogam och lever med samma höna livet ut. Vi imiterar lätet av en rivaliserande tupp som gör att vi får besök ibland ända in på 5 meters håll. 

Stora chanser finns även att möta andra vilda djur under tiden som Tex Älg, kungsörn, trana, bäver, ren och ibland tom björn.

 

Priser Skogsfågelsafari 1 April- 25 Maj:

Guidad 6 Timmars tur: 1350:-/ Person (2-8 Personer)
Inkl. Skogsfrukost, transport till och från spelplatsen med bil.
Avgång ca kl. 02.30 från Åsele turistbyrå eller avtalad plats.

 

Safari 3 dagar: 7900:-/ Person (2-8 Personer)
Inkl. Boende 3 dygn i bekväm stuga med helpension, 3 guidade nätter i gömsle på olika spelplatser (ca 6 Tim/natt), all transport med bil under guidningen, bastu och vildmarksbad.
Under dagtid har ni egen tid och möjlighet att utforska naturen på egen hand.
Fri nyttjanderätt av båt, kanot, cykel och motordriven flotte.

 

 

För bokning och mera info kontakta:
Emil Niklasson
Camp Lapponia
Stenviksvägen 23 A, 91991 Åsele
camplapponia@gmail.com
www.camp-lapponia.com
Tel. +46(0)70 212 9777